Yoga voor vrouwen

Deze yoga is ook op basis van Dru Yoga en is alleen voor vrouwen. Hierdoor ontstaat een vertrouwde sfeer waarin er aandacht is voor “Vrouw zijn”. Zo is er veel aandacht voor het bekken en massages en ontspanningsoefeningen om een gezond evenwicht in hormoonspiegel en zenuwstelsel te creëren en om bij innerlijke compassie, zachtheid te komen.

Dru staat voor het stille punt in jezelf, dat deel dat veranderlijk en nergens van afhankelijk is. Deze vorm van yoga kenmerkt zich door veel vloeiende bewegingen en aandacht voor het Hartcentrum. Ook is de Kernstabiliteit (Core Stability) belangrijk. Tijdens de lessen ontstaat rust in het hoofd, stromen van levenskracht en Hartenergie,wijsheid en inzicht en focus vanuit je innerlijke Leiding.

Opbouw van een yogales

Na een actieve warming-up op muziek, volgen voorbereidende oefeningen, houdingcorrectie, yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, massage, visualisatie, meditatie en een diepe ontspanning. Heel belangrijk zijn ook de EBR’s (Energy Block Release) of sequenties. Dit zijn reeksen van oefeningen die elkaar op een vloeiende manier opvolgen. Deze oefeningen gaan vaak gepaard met visualisaties, en affirmaties. Zij hebben een diepgaande werking op lichaam en geest.

Lestijden en locatie: zie praktische informatie